Onbeperkte
kilometers
Uitgebreide
basisinventaris
Vervanging
bij pech of schade

Blog

Je eerste camperreis! deel 1 van 6: Soort camper

In deze blog leggen wij je uit hoe je de camper kiest die bij je past en en hoe je een camperreis voorbereid.Veel leesplezier!

Je eerste camperreis - Welke camper is geschikt voor ons reisgezelschap?

Heeft u dat ook? Het gevoel dat u een leek bent op campergebied. Je hoort mensen praten over hun campers met "garage" en "natte cel". Ze overnachten zo goedkoop mogelijk, dus gaan ze op een "camperplaats" staan. Lees verder, dan maken wij u een wegwijs in de camperwereld. Verder geven wij u tips over hoe u een camperreis aanpakt.

In dit deel: Welke camper is geschikt voor onze camperreis?

Campers zijn er in allerlei soorten en maten. We behandelen eerst de verschillende modellen met de voor en nadelen. In deel 2 gaan we verder in op de indeling en opties.

Semi-integraal camper

Dit model camper heeft als basis een bestelwagen met behoud van de cabine. Het chassis wat aan de cabine gekoppeld is is vaak verlaagd voor een lage instap in de woonruimte. Op dit chassis en gekoppeld aan de cabine zit de opbouw. Deze is niet veel hoger dan de cabine, qua verbruik is dit het gunstigste model met de meeste ruimte. Tegenwoordig zijn er veel semi-integraal campers met een hefbed, deze hebben een kleine verhoging in het dak. De semi-integraal camper is er in een 2-4 en 6 persoons-uitvoering. Het brandstofverbruik is gemiddeld 10L op 100 KM.

Integraal camper

Bij dit model is het bestelwagenchassis de basis en is de opbouw volledig geïntegreerd. De cabine sluit zonder overgang aan op het woongedeelte en heeft een grote panoramavoorruit. Van binnen voelt de camper ruim aan en is er wijds uitzicht naar buiten. Bij een 4-persoons uitvoering is het hefbed boven de voorstoelen geplaatst. De zithoek blijft intact tijdens het gebruik. De bijrijder heeft geen eigen deur, in en uitstappen gaat via de woonruimte De integraalcamper is meestal een 4 persoons uitvoering, al zijn er ook luxe en ruime 2-persoons uitvoeringen. Het brandstofverbuik is gemiddeld 11L op 100 KM.

Alkoofcamper

Een alkoofcamper is herkenbaar aan zijn grote slaapplaats boven de cabine. De basis is hetzelfde als de semi-integraal camper. Over het algemeen zijn alkoofcampers ruim van binnen en hoeft er geen slaapplaats gereedgemaakt te worden voor gebruik. De camperopbouw is wel wat hoger, daardoor verbruikt deze ook meer dan andere campers en is windgevoeliger. De alkoof camper is meestal ingericht voor 6 personen, met 4 personen is het extra ruim in deze camper. Het brandstofverbruik is gemiddeld 12L op 100 Km

Buscamper

Bij de buscamper word als basis de bestelwagenvariant gebruikt en al dan niet met verhoogd dak ingericht als camper. Ze zijn erg compact, bruggen, tunnels en smalle straten vormen geen probleem voor de buscamper. De voorzieningen zoals de koelkast, watertanks en toilet zijn ook compacter, iets vaker boodschappen doen of langs een servicepunt gaan is dan nodig. Ook is de bergruimte beperkter. Het slaapgedeelte is er in 2 varianten. Variant 1 is het hefdak, dat word omhoog geklapt en je slaapt boven het woongedeelte. Variant 2 is het ombouwen van de zithoek tot bed. De buscamper is door zijn compacte vorm meestal geschikt voor 2 personen. Het brandstofverbruik is gunstig en gemiddeld 8.5L op 100 KM

Bekijk hier de beschikbaarheid van campers voor uw camperreis

De volgende onderwerpen komen aan bod:
1.Welke camper kies ik voor mijn eerste camperreis?
2. Indelingen en opties, waar moet ik op letten?
3.Waar ga ik heen als ik 1 week, 2 weken, of meerdere weken huur?
4.Hoe plan ik mijn camperreis?
5.Waar ga ik overnachten? Camperplaats of camping?
6.Wat moet ik allemaal meenemen op vakantie? Of juist niet?

 

Datum: 05 augustus 2017
Author: Benjamin Koelewijn
Tags: kamperen , camperen , campervakantie , camperreis , vakantie ,