Onbeperkte
kilometers
Uitgebreide
basisinventaris
Vervanging
bij pech of schade

Blog

Je eerste camperreis! deel 3 van 6: Reisbestemmingen
In deze blog leggen wij je uit hoe je de camper kiest die bij je past en en hoe je een camperreis voorbereid.Veel leesplezier!

Je eerste camperreis - Welke camper bestemming kies ik voor een camperreis van 1, 2 of 3 weken?

Heeft u dat ook? Het gevoel dat u een leek bent op campergebied. Je hoort mensen praten over hun campers met "garage" en "natte cel". Ze overnachten zo goedkoop mogelijk, dus gaan ze op een "camperplaats" staan. Lees verder, dan maken wij u een wegwijs in de camperwereld. Verder geven wij u tips over hoe u een camperreis aanpakt.

In dit deel: Welke bestemming kies ik voor mijn camperreis?

Om te beginnen is het verstandig om te bedenken welke manier van reizen bij u past. Bij een rustige insteek is het een idee in één keer de heen en terugreis te doen met kleine reisafstanden op uw bestemming. Om nog meer rust in te bouwen kunt u er voor kiezen om regelmatig twee nachten op dezelfde camping te staan.

Bij een actievere stijl kunt u aan een rondreis denken. U reist dan elke dag naar een ander gebied. Het is verstandig om de reisafstand te beperken tot 200 km per dag om ook nog toe te komen aan een uitstapje of wandeling in de omgeving waar u bent. U ziet dan veel meer en beleeft het land echt.

In dit deel lichten wij een aantal bestemmingen uit die we bijzonder genoeg vinden om te delen. Natuurlijk is heel Europa te bereizen en behoort dan ook tot de mogelijkheden.

Bestemmingen voor een camperreis van 1 week

België: In België zijn de Ardennen een aanrader met voor iedereen wat te doen. Start in het centrum van La Roche-en-Ardenne met een mooie camperplaats aan de rivier de Ourthe, bezoek de grotten van Han, ontspan in kuuroord Spa of ga wandelen of sporten in de natuur. 
Een andere bestemming is Ieper of Bastogne met in beide plaatsen veel historie rondom veldslagen in WWI en WWII. In Ieper is dagelijks een indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst.
Duitsland: In Duitsland is het gebied rondom de Moezel erg populair onder camperaars. Er zijn genoeg campings en camperplaatsen, het aantal zonuren per jaar is hoog en in het plaatsje Cochem bezoekt u het hooggelegen kasteel. Onderweg kunt u proeven en kopen bij de vele wijnboeren. Voor wandelaars zijn het Teutoburgerwald en het Harz-gebergte net onder Hannover erg geschikt. De reistijd bedraagt slechts 3 tot 5 uur en het is er heerlijk ongerept en rustig.
Nederland: Bij goed weer kunt u ook kiezen voor een rondje IJsselmeer in Nederland. U doet dan de historische vissersplaatsen Spakenburg, Elburg, Harderwijk, Urk en Volendam aan. Alle plaatsen hebben bij jachthavens of aan het water mooie campings of overnachtingsplaatsen

Bestemmingen voor een camperreis van 2 weken

Frankrijk: Overnacht via France Passion voor maar €30,- per jaar bij meer dan 3000 wijngaarden, biologische boeren of kastelen op het erf. Proef de lokale specialiteiten of eet mee met de boer. Kiest u voor meer bergachtig landschap dan zijn de Zuid-Franse Alpen of de regio van Gorges du Verdon een aanrader.  
Duitsland: Onderin Duitsland, eventueel in combinatie met een uitstap naar Zwitserland of Oostenrijk ligt de provincie Beieren. Bezoek hier het sprookjesslot Neuschwanstein of toer door het Zwarte Woud over de Schwarzwald Hochstrasse. 
Italië: Bezoek de pittoreske Italiaanse dorpjes in Noord en midden Italië. De straten zijn smal, maar het eten is heerlijk en de natuur prachtig.
Slovenië: Kies eens wat anders en bezoek de prachtige Soca-vallei in de Julische Alpen. In het plaatsje Bovec zijn volop buitenactiviteiten te doen. Op nog geen uur rijden hiervandaan ligt het plaatsje Lippica waar de witte Lippizaner circuspaarden getraind worden. De hoofdstad Ljubljana heeft een prachtig centrum met een mooie stadscamping. Hier kunt u ook fietsen huren om de stad per fiets te verkennen. 

​Bestemmingen voor camperreizen van 3 weken of meer

Bij 3 weken of meer met de camper op stap heeft u veel vrijheid.
Noorwegen/Scandinavië: De nummer 1 camperbestemming. Bezoek vooral de westkust met de prachtige fjorden en een prachtig binnenland. Op elke hoek wacht een nieuw uitzicht of een nog mooiere waterval. U kunt per land er naartoe reizen of een overtocht per boot boeken. De heenreis over land is aan te raden omdat de koelkast met levensmiddelen op de boot uit moet.
Schotland: Geniet in Schotland van een rust en vriendelijkheid die zo kenmerkend is voor de Noordelijke landen. Laat het weer je niet tegenhouden, het is de moeite waard. Rijd in de Highlands uren zonder iemand tegen te komen, proef whisky in een van de vele brouwerijen of bezoek de prachtige stad Edinburg. In Augustus is hier het grootste taptoe festival ter wereld met straten vol kunstenaars en muzikanten.
Spanje/Pyreneeën: Voordeel van deze bestemming is de grote kans op goed weer. In Spanje is vrij kamperen veelal toegestaan. Bezoek mooie steden als Barcelona en reis langs de ruige Atlantische kust. Neem niet teveel eten mee, want de tapasrestaurants vind u in elk dorp. 
Kroatië: Reis langs de kust met uitzicht op honderden eilanden, en vergeet niet een bezoek te brengen aan de Krka watervallen en Plitvice meren. Zorg dat u hier vroeg bent, dan is het nog lekker rustig. Als u een visliefhebber bent, dan kunt u in elke kustplaats heerlijk vis eten op 1001 manieren. Boek een boottocht naar de Kornati eilandengroep met ruige kliffen en apart landschap. 

Heeft u een bestemming in gedachten en wilt u weten of wij nog bijzondere tips hebben? Bel ons gerust op 085-4019880


​Bekijk hier de beschikbaarheid van campers voor uw camperreis

De volgende onderwerpen komen aan bod:
1.Welke camper kies ik voor mijn eerste camperreis?
2.Indelingen en opties, waar moet ik op letten?
3.Waar ga ik heen als ik 1 week, 2 weken, of meerdere weken huur?
4.Hoe plan ik mijn camperreis?
5.Waar ga ik overnachten? Camperplaats of camping?
6.Wat moet ik allemaal meenemen op vakantie? Of juist niet?

 
Datum: 02 november 2017
Author: Benjamin Koelewijn
Tags: Camperbestemmingen , reisbestemming camper , camperreis , camperen , kamperen ,