Onbeperkte
kilometers
Uitgebreide
basisinventaris
Vervanging
bij pech of schade

Blog

Op kampeervakantie met het hele gezin
Zoekt u naar een vakantie voor het hele gezin? Ga kamperen! Veel gezinnen met kinderen kiezen steeds vaker voor een kampeervakantie in Nederland of in één van onze buurlanden. Dat vinden wij niet zo gek, want kamperen is een belevenis voor het hele gezin. In deze blog beantwoorden we de volgende vraag: Is een campervakantie met kinderen geschikt? Wij vinden van wel! Hieronder lichten we onze antwoord verder toe.

Het reizen met het hele gezin

Kinderen van iedere leeftijd kunnen mee op een campervakantie. Het reist vooral gemakkelijker dan een autovakantie. Een groot voordeel van een camper ten opzichte van een auto is de ruimte. Achter in de camper kan iedereen ruim zitten en kunnen de kinderen zich goed vermaken. Kinderen kunnen aan tafel kleuren of een leuk spelletje spelen. Wilt u meer weten over de indeling van onze campers? Lees dan ook eens onze blog: Je eerste camperreis! deel 2: Indeling.

Kinderzitjes

Gaat u op vakantie met jonge kinderen? Net als in een normale auto is het verplicht dat de kinderen in een passend en goedgekeurd kinderzitje zitten. Kinderzitjes kunt u gewoon in de gordels achterin of voorin de camper vastmaken. Let er dus wel op dat er genoeg gordels aanwezig zijn in camper om de zitjes mee vast te maken.
 
Huur daarom geen camper voor 4 personen als u op vakantie gaat met 2 volwassenen en 3 kinderen. We adviseren u dan om een camper te huren met 5 of 6 gordelplaatsen. Bij onze campers hebben we aangegeven hoeveel personen er mee kunnen reizen in de camper.

Vakantievriendjes

Naarmate kinderen ouder worden, neemt de behoefte om te spelen met (vakantie)vriendjes toe. Dit is geen probleem wanneer het gezin op een campervakantie gaat. Op een camping zijn er genoeg speelkameraadjes te vinden en kunnen de kinderen zich de hele dag door vermaken, terwijl u geniet van een goed boek. In het algemeen zijn kinderen zeer flexibel, en zullen zij zeker genieten van de vrijheid van een campervakantie.

Slapen in de camper

Een voordeel van een campervakantie met kinderen, is dat u gemakkelijk kunt rondtrekken. De kinderen hebben tijdens het reizen hun eigen vaste slaapplek. Hierdoor voelen ze zich veilig en na een paar nachtjes wennen, zullen ze een goede nachtrust hebben. Gebruik een veiligheidsnet wanneer de kinderen slapen op een stapelbed, hefbed of alkoofbed.

Opbergruimte

Wanneer u op vakantie gaat met kinderen, gaan er best wel een hoop spulletjes mee. In een camper vindt u genoeg opbergruimte in de keuken, boven de zithoek, in de badkamer en achterin. Zo heeft u geen overlast van alle benodigde spullen. In deze compartimenten blijft alles veilig op zijn plek tijdens het reizen.

Inpakstress

Wanneer u de camper heeft opgehaald, is het tijd om te beginnen met inpakken. Het is belangrijk om u niet te haasten en rustig de tijd te nemen. Het helpt om van tevoren een plan te maken bijvoorbeeld: in deze krat zet ik alvast alles spullen voor in de keuken, van broodbeleg tot frisdrank.
 
Op de dag van vakantie hoef je alleen nog de spullen uit de kratten op de juiste plek in de camper te plaatsen. Dit is vooral een goede tip wanneer u lange tijd op vakantie gaat. Wanneer u onderweg bent heeft u dan al alle spullen op de juiste plaats liggen. U hoeft nergens meer naar te zoeken.

Tips voor onderweg

De belangrijks tip die we u kunnen geven is om te genieten van de reis Om u als beginnend kampeerder op weg te helpen, hebben we nog een paar tips voor onderweg.
  • Plan geen lange ritten! Tijdens het reizen met een camper is het niet belangrijk om snel van A naar B te reizen. Met een camper kunt u volop genieten van de mooie omgeving. Stop gerust onderweg om te genieten van een mooi uitzicht of plan een leuk uitstapje tussendoor.
  • Neem het heft in eigen handen en boek van tevoren de camperplekken. Zo hoeft u zich tijdens het reizen nergens zorgen om te maken. 
  • Heeft u geen zin om dagelijks de bedden op te ruimen om te kunnen eten? Overweeg dan om een 5-persoons camper te huren.

Het reisaanbod van Ventura

Heeft u nu al zin om met het hele gezin op vakantie te gaan? Huur vandaag nog uw camper bij Ventura. Wij regelen alles voor u, zodat u kunt genieten van een onbezorgde campervakantie. Heeft u vragen over de camper die u op het oog heeft of wilt u een proefrit maken? Bel gerust voor meer informatie of maak een bezichtigingsafspraak.
Heeft u nu al zin om met het hele gezin op vakantie te gaan? Huur vandaag nog uw camper bij Ventura. Wij regelen alles voor u, zodat u kunt genieten van een onbezorgde campervakantie. Heeft u vragen over de camper die u op het oog heeft of wilt u een proefrit maken? Bel gerust voor meer informatie of maak een bezichtigingsafspraak.
Datum: 23 september 2019
Author: Support Gett
Tags: camper reizen , kampeervakantie , camperen , camperreis. ,