Onbeperkte
kilometers
Uitgebreide
basisinventaris
Vervanging
bij pech of schade

Blog

Overwinteren met de camper in Spanje of Portugal?

Overwinteren met de camper in Spanje of Portugal?

 Hoezo overwinteren met de camper?

Zeker bij het ouder worden kan de winter in Nederland niet meer zijn wat u wenst. Nederland is een mooi land maar kent zeker in de winter zijn koude en onplezierige dagen. In Portugal of Spanje is het anders. Daar is de gemiddelde temperatuur de hele winter tussen ongeveer 16 en 20 graden.

Vele ouder koppels verruilen ons kikkerlandje voor het warme Spanje en/of Portugal gedurende de wintermaanden. Wat is dan makkelijker, gezelliger en goedkoper dan lekker met de camper door Europa naar de bestemming te touren en verschillende prachtige plaatsjes aan te doen?

Plekken om te overwinteren met de camper in Spanje:

1.       Catalaanse kust: deze kust kenmerkt zich door een mediterraan klimaat, dit klimaat zorgt voor een aangename warmte en een beperkt aantal dagen met neerslag dat ook nog eens zeer geconcentreerd valt. Veel zon en weinig regen dus!

2.       Alicante: Een haast woestijnachtige omgeving waar gemiddeld maar 150mm water per jaar valt. Dit is het meest droge gedeelte van Europa, dus houdt u niet van regen en wilt u niet met de camper de boot op, is dit dé plek.

3.       Malagá en de kust van Granada: Als u een extreem milde winter en een subtropisch klimaat wil, moet u hier naar toe gaan. In deze streek heerst een subtropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 20 graden Celsius. Ter vergelijking, Nederland kent een gemiddelde temperatuur van 10 graden Celsius.

4.       Sevilla en Cordoba: De winters zijn hier droog en warm, neerslag valt er bijna niet. Het is wederom een bijna woestijnachtig klimaat.

5.       Canarische Eilanden: dit is het ultieme oord voor overwinteren, het is met campers niet een hele gemakkelijke opgave om te komen, klopt. Als het je wel lukt, dan kun je genieten van het beste klimaat ter wereld. De wereldberoemde universiteit van Syracuse heeft de stad Las Palmas op deze eilanden benoemd tot stad met het beste klimaat van de wereld.

Plekke om te overwinteren met de camper in Portugal

Portugal kenmerkt zich in het algemeen door een mediterraan klimaat. Aan de kust liggen de temperaturen gemiddeld iets lager dan in het binnenland. Wel kan u dan van de mooie kustlijnen en prachtige (over het algemeen lege) stranden genieten. Veel toerisme is er niet in het najaar/de winter dus dat komt goed uit. Hoe verder u het binnenland in reist of naar het zuiden afreist, hoe warmer het over het algemeen is. Voor de beste wintertemperaturen kunt u het best in Algarve verblijven, dit gebied kenmerkt zich door de beste temperaturen en de minste regen.

Overwinteren in Portugal of Spanje met een Camper?

Luxe campers zijn uitermate geschikt om voor een langere tijd in te verblijven en lekker de winter ertussen uit te knijpen! Campers zijn ideaal voor een rondreis in het milde klimaat van Spanje of Portugal als het hier wat kouder wordt. Een camper huren in de winter om te overwinteren is ook nog eens veel goedkoper dan een camper huren in de zomer. Dit zorgt ervoor dat het betaalbaar blijft.

U vliegt om te overwinteren, wij rijden de camper naar luchthaven naar keuze!

Wij snappen dat u ertegen op kan zien dat uw helemaal naar Spanje of Portugal moet reizen met de camper. Daarom hebben wij een unieke service. Wij kunnen uw camper op iedere bestemming in Spanje of Portugal brengen en ook weer ophalen! (Deze breng en haal service vanaf 6 weken huren.) U vliegt gewoon naar uw bestemming, dan leveren wij uw camper gewoon af op luchthaven naar keuze, zo wordt overwinteren u wel heel makkelijk gemaakt!

Lekker rustig overwinteren met camper

Een ander voordeel van overwinteren is dat u op uw gemak de mooie plekken van Spanje en Portugal kunt bekijken, er zijn veel minder toeristen en het weer is aangenamer om actieve dingen te gaan doen! Daarnaast zijn vele plekken goedkoper en kan u als u dat wilt bijvoorbeeld een nachtje in een hotel slapen als u wat meer ruimte wenst.

Overwinteren met de camper in Spanje of Portugal

Het grote voordeel van overwinteren in deze Europese landen is het vrije verkeer van mensen en goederen. Geen gedoe met een visum, gewoon gaan en komen wanneer u wenst. Daarnaast is de infrastructuur in deze landen perfect afgestemd op toerisme, en als het in de wintermaanden wat rustiger is dan heeft u het helemaal makkelijk!

Portugal wordt bijvoorbeeld gezien als 1 van de meest vriendelijke landen ter wereld het Portugese volk wordt geroemd om haar gastvrijheid en grote kans dat u overal wordt geholpen door vriendelijk personeel en hartelijke mensen.

Voorbeeld:

De 4-persoons camper kunt u 4 weken huren voor maar €2100,- of 10 weken voor €3990,- Hoe langer u de camper wenst te huren hoe lager wij de weekprijs voor u kunnen maken! De prijs die is weergegeven per week op het boekingsformulier zijn op basis van 6 aangesloten weken. Wenst u meer of minder weken de camper te huren of staan de weken er niet bij? Neem gerust contact met ons op! Er valt vrijwel altijd iets te regelen.

  
  
Datum: 10 augustus 2015
Author: Benjamin Koelewijn
Tags: Camper , overwinteren , Spanje , Portugal ,